Özellikler

Hizmetlerimiz

Manyetik Rezonans (MRG)

'Manyetik Rezonans Görüntüleme'nin kisaltmasi olan MRG ,detayli anatomik ve fonksiyonel görüntüler olusturmak için manyetik alan ve radyo frekansi kullanan non-invazif bir görüntüleme teknigidir. MRG çekimleri, degisik organ tipleri ve dokularini görüntülemede radyasyon kullanmadigi için, diger görüntüleme tetkiklerine göre daha avantajli olarak degerlendirilmektedir. Röntgen gibi geleneksel görüntüleme teknikleri, vücudun her bölgesi için kullanilamadiklari için daha dezavantajlidir.

Bilgisayarli Tomografi (BT)

Bilgisayarli Tomografi (BT) yada Bilgisayar Desteki Tomografi olarak da bilinen bu tetkik, vücudun enine kesitler seklinde görüntülenmesini saglayan ve özel bir X-Isini düzenegi ile çalisan bir tetkik yöntemidir. BT bilgisayari, organ, kemik veya diger dokulari detayli resimler seklinde görüntüler. Bu görüntüleme yöntemi, incinmelerin, kiriklarin ve bazi hastaliklarin erken teshisinde büyük avantajlar saglamaktadir.

Röntgen

Röntgen (radyografi), doktorlarin birçok tibbi durumun tespiti için kullandiklari, non-invazif bir medikal görüntüleme yöntemidir. Röntgen filmleri, kirik kemiklerin teshisinde, artrit ve benzeri diger potansiyel dahili hastaliklarin teshisinde kullanimaktadiir. X-Isinlari, vücudun degisik bölümlerini, bu bölümlerin yogunluguna bagli olarak, farkli oranlarda geçerler. Kas ve yag gibi yumusak dokulardan geçis daha kolay olurken, kemik vb sert dokulardan X-Isinlarinin geçmesi daha zordur. Vücudu geçebilen X-Isinlarinin miktari, röntgen cihazi ile tespit edilerek, vücudun iç yapisini gösteren röntgen filmleri olosturulur.

Ultrason (USG)

Ultrason görüntüleme tetkiki (sonografi), yüksek frekansli ses dalgalari kullanarak vücudun iç yapisinin görüntülenmesini saglar. Ultrason görüntüleri gerçek zamanli olarak olustruldugu için, vücut içi organlarin hareketlerini ve damarlardaki kan akislarini da gösterebilirler. Ultrason görüntüleme, tibbi durumlarin tespiti ve tedavisi için, non-invazif bir görüntülme imkani sunar.

Elektroensahalogram (EEG)

Elektroensahalogram (EEG), beynin elektriksel aktivitesi ile ilgili problemleri bulmaya yarayan bir testtir.EEG, beyin dalgalarinin sekillerini takip eder ve kaydeder. Beyin dalgalarini tespit etmek için kullanilan ince tellere bagli küçük metal diskler (elektrot) kafatasina yerlestirilerek, tespit edilen dalgalar, bilgisayara kaydedilmek üzere yönlendirilir.

Elektromiyonörografi(EMNG)

Elektromiyonörografi(EMNG), kaslarin ve onlari kontrol eden sinir hücrelerinin(motor nöronlar) sagligini tespit etmek için kullanilir. Motor nöronlar kaslarin kasilmasini saglamak için elektriksel sinyaller iletir. EMNG, elektrik sinyalleri göndermek yada tespit etmek için, elektrod adi verilen ince aparatlar kullanir.

Neden bizi seçmelisiniz

img
img
img
img
img
img

Gelismis Altyapi

En ileri teknoloji ürünü cihazlar ile mükemmel yapilandirilmis bir ortam birlesince, en iyi sonuçlari elde etmek kaçinilmazdir.

Kalifiye Doktorlar

Kendi alanlarinda taninan tecrübeli yerel radyologlar ve fikirlerini almak için basvurulan yurtdisindaki profesörler.

Kaliteli Hizmet

IHC'de kalite önceligimizdir. Basit yada kompleks bir tetkik olasina bakmaksizin, her tetkike gereken önem ve ciddiyeti göstermek bizim görevimizdir.

4500
Yillik tetkIk
86
Farkli TetkIk
21
IlerI Düzey TetkIk
3000
Mutlu Hasta

Bölümlerimiz

img

MR Departmanimizda, GE Signa HDe, 1.5T MR cihazimiz ile hizmet verilmektedir.

Doktorlarimizin daha fazla detay görebilmeleri için, Signa HDe 1.5T MR cihazi, gelismis imaj kontrasti, bulaniklik ve artifak önleyici teknikler öne çikarilarak tasarlanmistir. Bu sistem ayni zamanda hareket düzeltme özelligi sayesinde, tetkiklerin tekrarlanma ihtiyacini minimuma indirmektedir. Bir yüksek çözünürlüklü tüm vücut görüntüleme sistemi olan GE Signa HDe, dünya çapinda mükemmel performansi ile taninmaktadir. Güçlü bir manyetik görüntüleme platformu olarak, yüksek çözünürlüklü tetkikler ve genis bir uygulama yelpazesi sunmaktadir.

img

Bilgisayarli tomografi, vücudun enine kesitler seklinde görüntülenmesini saglayan ve özel bir X-Isini düzenegi ile çalisan bir tetkik yöntemidir. BT bilgisayari, organ, kemik veya diger dokulari detayli resimler seklinde görüntüler. IHC'de kullanilan Siemens 64 kesit çok kesitli bilgisayarli tomografi cihazi ile hastaya verilen radyasyon olabilecegin en düsügüdür. Çok kesit teknolojisi, hastanin çekim sirasinda maruz kaldigi radyasyonu önemli ölçüde düsürmektedir. Cihazimiz, vücudun çekimi yapilan bölgesinin kalinligina göre, gerçek zamanli olarak, radyasyon düzeyini ayarlamaktadir.

img

Röntgen Bölümümüzde bulunan yeni nesil röntgen cihazimiz ve CR ünitesi, birçok farkli tetkik yapabilmemize imkan saglamaktadir. Tamami ile dijital olan DICOM görüntüler, raporlanmak ve hastaya verilmek üzere, çekimden saniyeler sonra, hem elektronik hem de film olarak hazir edilmektedir.

img

Gerçek zamanli ultrason görüntüleri sayesinde, doktorlarimiz hasta organlarinin ve diger dokularin hareketlerini görebilmekte, kan akimi ve kalp kapaklarinin hareketlerini izleyebilmektedirler. Bu teknikle, farkli kalp hastaliklarinin ve kalp krizi sonrasi kalpte olusan kalici hasarlarin tespiti mümkün olmaktadir. Ultrason Departmanimizda kullanilmakta olan ve çok amaçli problar ile donatilmis son teknoloji ürünü ultrason cihazimiz ile, ultrason tetkikleri, hizli, agrisiz ve stresten uzak bir hale gelmektedir.

img

EEG ve EMNG Bölümlerimizde, ileri teknoloji ürünü cihazlar ile çalisan ülkenin en iyi doktorlari tarfindan yazilan dogru raporlar, hastalarimizin güvenini kazanmamiza her zaman yardimci olmaktadir.

Biz nasil çalisiyoruz

Randevu

MR, BT, Röntgen ve Ultrason tetkiklerinin birçogunun öncesinde, hastalarin bazi özel hazirliklari yapmis olmasi ve cihazlarin bu tetkiklere uygun olarak hazirlanmasi gerekmektedir.Bu sebeple, günlük randevularin uygun sekilde planlanmasi vezgeçilmez bir unsurdur. Bu sekilde, hastalarimizin gereginden fazla beklemelerinin önüne geçildigi gibi, cihazlarin da daha verimli sekilde kullanilmasini saglamaktadir.

img

Hasta bilgilendirme

Her bir tetkik öncesinde, hastalarimiz tetkik detaylari hakkinda bilgilendirilmektedir. Izleyecegimiz prosedür nasil olacak, tetkik sirasinda hasta neler hissedecek, ilave bir ilaç gerekli olacak mi, vs vs. Hastalar, tetkiklerini yaptirmadan önce, tetkik hakkinda her türlü bilgiyi almis, kafalaridaki soru isaretleri giderilmis sekilde ilgili departmanimiza yönlendirilirier.

img

Tetkik

Tibbi görüntüleme prosedürleri karmasik olduklari gibi, iyi bir sonuç elde edebilmek için bir o kadar da özen isteyen islemlerdir. Sonuçlarin bir kristal berrakliginda ve anlasilabilir olabilmesi için, tecrübeli cihaz kullanicilarimiz ve doktorlarimiz, her islemi hassasiyetle yapmaya özen göstererek, hastaya yardimci olurlar.

img

Danisma / Ikinci Uzman Görüsü Alma

Ikinci bir görüs almak her zaman iyidir! Merkezimizde çalisan doktorlarimiz her ne kadar islerinin ehli iseler de, biz her zaman alanlarinda dünyaca taninan Türk profesörlere danisarak, her bir hastamiz için, onlarin görüslerini de degerlendirmeyi uygun buluyoruz. Böylelikle, hastalarimiza teslim ettigimiz raporlarin hep dogru olmasini saglamaktayiz.

img

Hasta Raporu

Her zaman, hastalarimiz için yazdigimiz raporlarin dogrulugu ile övünürüz. Ileri teknoloji ürünü cihazlarimiz sayesinde, doktorlarimiz görüntülerde daha fazla detay görebilmektedirler. Buna ilave olarak, yurtdisindaki danisman profesörlerle hasta görüntüleri paylasmak sureti ile, hataya yer birakmiyoruz. Dogruluk payi yüksek raporlarimiz, bize hastalarini emanet eden doktorlarin dogru tedaviye karar vermelerine isik tutmaktadir.

img